3ClickHosting.comLika enkelt och kraftfullt som 1-2-3
Vanliga frågor
hem varför välja oss? eButikspaket hostingpaket affiliateprogram tilläggstjänster om oss kontakt

Hur flyttar jag mitt domännamn till er?

Om du redan har ett befintligt domännamn, behöver du göra en så kallad ompekning (ungefär som när man meddelar adressändring till posten). För .se adresser gör man det lämpligen via www.nic.se. För andra domänändelser gör du det lämpligen där du registrerade ditt domännamn. När du gör ompekningen skall du ange följande uppgifter:

Namnserver 1: ns1.3clickhosting.com
Namnserver 2. ns2.3clickhosting.com

Hur lång tid tar det efter jag gjort ompekningen till att min nya adress fungerar?

Normalt tar det cirka 24-48 timmar innan allt har hunnit uppdateras på Internet så att din adress pekar till rätt plats. Det är inget vi styr över utan en normal process i alla fall där man pekar om ett domännamn.

Kan jag börja använda min nya domän innan domänadressen är ompekad och klar?

Ja, du kan börja arbeta med din sida och se den via adressen http://70.86.181.2/~dittanvändarnamn (användarnamn ska du ha fått av oss per email, om inte vänligen kontakta oss). Det är en tillfällig adress som du kan använda för att titta på din sida hos oss.

Registrerar ni domännamn?

Vi räknar med att inom kort kunna erbjuda registrering av domännamn med bland annat ändelserna .com, .net och .org. För registrering av .se-domäner kan vi exempelvis rekommendera www.loopia.se, var noga med att där välja endast registrering av domännamn så att du slipper betala dubbla webbhotell.

Jag kan ta emot email till min dator, men det fungerar inte att skicka email?

Vissa bredbandsleverantörer tillåter inte att man skickar utgående email över en annan server än deras. Till exempel om du har Telia som bredbandsleverantör skall du skriva smtprelay1.telia.com i fältet för utgående e-post server. Om du har en annan bredbandsleverantör än Telia och har problem att skicka e-post så kolla vad som gäller med supporten hos din leverantör.

Jag har ett formulär på min websajt och när jag får mail från formuläret och tittar på det i webmailen så visas inte tecknen å, ä och ö korrekt?

Om detta problem skulle uppstå, klicka på Meddelandekälla, lika med Message Source om du har engelska som valt språk på din webmail, i menyn närmast ovanför ditt meddelande. Då visas meddelandet från ditt formulär med korrekta tecken.

(Senast uppdaterad: 2007-05-08)

Villkor | Om oss | Vanliga frågor | Support | Kunder
Copyright 2006 3Clickhosting.com.